سکته در مرغ


 مرگ غیر قابل تشخیص که عموما به عنوان سندرم مرگ ناگهانی (sds) اسم برده می شود . 

تشخیص 

: sds در جوجه های گوشتی وضعیتی است که جوجه ها فارغ از هیچ استدلال قابل تشخیص تلف میشوند سه دیدگاه کلی برای مدل بندی این جوجه ها وجود دارد الف) بدن در موقعیت عالی با لوله گوارش لبریز و فارغ از هیچ نشانه تخریبی پس از مرگ . 

ب) وضعیت تن خوب لوله گوارش پر عده شدن خون و خلط در ریه ها و یا این که اندام های دیگر ، قلب گرانقدر و بطن منقبظ شده ، وجود ه های خون در دهلیز ها ، روده های متسع گردیده ، کیسه های صفرا خالی و ماهیچه های سینه و ران رنگ پریده . 

ج)بدن در شرایط تندرست ، لوله گوارش مالامال ، توده شدن خون در شش ها ، ادم همگانی در حفرههای سینه و بطنی ، کبد گران قدر و آبکی و تجمع شدید خون در ششها . ادم عمومی در حفره های سینه ای وبطنی ، کبد بزرگ و آبکی و تجمع شدید خون در دهلیز ها و بطن ها . 

ادم ذکر گردیده از شرایط مایع کف آلود در برونش ها تا مایعی که فضاهای حفره پشتی سینه را پر می نماید متغییر می باشد . اما 25 درصد جوجه ها ششهای طبیعی دارا‌هستند ، البته در موضوع بقیه جوجه ها ، تجمع شدید خون ، التهاب و آماس سلول تصفیه کننده موی وجود دارد که این عارضه ها پس از مرگ حاصل می شود و جوجه های نو تلف گردیده علائمی ندارند . 

سن وقوع سکته : تلفات ناشی از وقوع sdsممکن هست از دو روزگی تا پایان زمان وجود داشته باشد و حداکثر تلفات در بخشها گوناگون مختلف باشد . به عنوان مثال در انگلستان و استرالیا حدکثر تلفات در مفته اول و در کانادا و اروپا هفته سوم و چهارم گزارش گردیده هست و بعضا گزارشات تلفات را میان 21 و 27 روزگی بیان کرده اند . مقدار تلفات ناشی از سکته متعدد بوده که از 5/ تا 5 و حداکثر تا 77 درصد هم مشاهده گردیده . 

اثر جنسیت : طبق نتایج محققین سکته در نر ها عمده از ماده ها بوده به طوری که 70 درصد تلفات ناشی از سکته در گله های ادغام مربوط به نرهاست . 

ماشین جوجه کشی

غلظت سرمی چندین مواد معدنی نظیر کلسیم ، مس، روی، پتاسیم ، سدیم و فسفر پس از مرگ تغییر پیدا کرده اند . 

خوی پیش از مرگ : چند مطالعات از طرز فیلم ویدئویی و تحلیل مداوم حرکات و اخلاق جوجه هایی که دارنده موقعیت یکسان بودند ، انجام شوید و مشاهده شد که جوجه ها ی تلف شده دقایقی قبلی از مرگ دارای کردار مشابهی با بقیه جوجه ها بودند و صحیح پس از مرگ ، هجوم ناگهانی به علت از دست دادن تعدل ، بال و پر بال زدن شدید و انقباضات شدید ماهیچه ای ایجاد گردید . بعضا از جوجه ها یی که به علت سکته تلف می گردند موقع مرگ جیغ استعمال میکنند تعدلاشان را از دست میدهن به پشت یا این که سینه میافتند . 

عوامل 

موءثر در وقوع سکته الف ) آلرژی های نژادی و وراثت : در وراثت در بین سویه مادری و پدری والد مادری رابطه بیشتری جود دارااست . 

ب) عامل ها محیطی : عمده محققین تنوع زیاد در اندازه وقوع sds را به اختلاف ودبیریتی و تغذیه ای نسبت ارائه میکنند و عوامل محیطی زیادی از قبیل صدا ، تراکم ، تنش حرارتی یا این که اثرات متقابل را در وقوع آن دخیل می دانند . مقدار تلفات حاصل از sds در دی ماه بیشینه و کمینه ی دما و در تیر ماه تحت ترین حد قرار دارد و ارتقا وقوع تلفات در ماههای سرد سال گزارش شده هست . 

ج) فروغ : رژیم های نوری در صنعت جوجه گوشتی استدلال محیطی مضاعف ویژه ای است و اثر دوچندان شدیدی روی عملکرد می‌گذارد . آزمایشات نشان وارد می کنند که شدت بسیار نوروروشنایی وقوع sds را ارتقاء میدهد ، البته اختلاف تلفات در تاریکی و فروغ و روشنایی شدید در همه پژوهش ها یکسان نبوده است . به هر اکنون نتایج اکثر پژوهش ها نشان میدهند که برنامه نوردهی شدت این بیماری را کاهش می‌دهد . اما نقش نور در بیماری زایی sds شناخته نشده هست . همچنین بالا بودن مرحله ملاتونین خون این عرضه را ارتقا می‌دهد . 

د) تغذیه : عواملی چون سرعت پرورش ،پروتئین های جیره ، چربی ها ، دانه غلات ، ویتامیت ها ، مواد معدنی و حبه کردن طعام ، روی وقوع sds موثرند . مطابق آزمایشات انجام شده کمیت و کیفیت پروتئین جیره در کاهش سکته نقش دارااست . ولی این نتایج اثبات نیستند به عنوان نمونه صرفا در برخی موردها مصرف روغن گیاهی نسبت به حیوانی وقوع سکته را کاهش مدهد . همچنین مصرف مضاعف گندم .و ذرت اندک در جیره سکته را ارتقاء میدهد . حبه کردن با بخار و فشار حساسیت به سکته را بسیار مینماید مصرف فراوان پروتئین نیز ابتلا به این سندرم را ارتقا میدهد . و اضافه کردن استیل سالسیلیک اسید به جیره کل تلفات را کاهش میدهد . اما بر روی وقوع سکته اثری ندارد . طولانی تر کردن بتا- هیدروکسی – بتامتیل بوتیرات به رژیم مصرفی این عارضه را قلیل می کند . تجویز 62/ گرم بیکربنات پتاسیم به ازای هر مرغ در آب آشامیدنی به مدت سه روز تلفات را کاهش می دهد و ادغام 6/3 کیلوگرم از آن در هر بدن طعام تلفات را تا تراز قابل قبولی کم کمیکند و این احتمال دارد به علت تاثیر غیر بدون واسطه نمک زید جیره بر وقوع آسیت باشد روشن میباشد که سندرم مرگ ناگهانی در اثر سرعت مضاعف رویش به واسطه بعضی تغییرات متابولیسم و به خصوص تعادل اسید و باز تن رخ می‌دهد . این سندرم را با تغییردر تغذیه و یا این که رئیس که موجب کاهش رویش میشود میتوان ریشه کن نمود . 

ه) محدودیت غذایی و سرعت رشد : تحقیقا نشان داده که محدودیت غذایی با کم کردن سرعت رویش وقوع سکته را کاهش می‌دهد . همینطور ارتقا پروتئین در جیره اتدای دوره با کاهش تنش فشار روی سیستم قلب و عروق ،تلفات اول زمان را کم میکند . معمولا مرغ های درشت تر عمده دچار سکته می شوند . 

ی) اثر برخی ویتامین ها در سکته : بر شالوده پاره ای مطالعات بین مقدار بیوتین طعام و سکته قلبی پرنده ها ارتباط ای وجود داراست . معمولا مقدار بیوتین موجود در کبد جوجه های تلف گردیده کمتر از اندازه بیوتین کبد جوجه های سلامت می باشد . کمبود بیتین در جیره های که دارای چربی بالا می باشند خطر مرگ ناگهانی را کاهش می دهد و علت آن تغییر تحول در سنتز پروستاگلاندین است که در ناهمخوانی با کار قلب هست . کاهش پروستاگلاندین در بافت قلب همراه با کمبود بیوتین دیده میگردد از این رو به کار گیری از بیوتین تا حدودی باعث پیشگیری از این سندرم می گردد . مقدار توصیه شده بیوتین در جیره غذایی 300 تا 400 پیپی بی میباشد که مراتب بالاتر از حدی میباشد که در جیره های عادی مسئله استعمال قرار میگیرد . علاوه بر بیوتین ، اضافه نمودن 3 گرم تیامین و 5 گرم پیریدوکسین در هر بدن غدا سبب ساز بهبود بنیه طیور و کاهش تلفات سنرم مرگ ناگهانی در گله میشود . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

خرید سکه ساکر استارز محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سیب رایانه وبلاگ شخصی طرح غنی سازی اوقات فراغت کانونهای مساجد رشد و بهبود رابطه دوستی dostankhob.com کنکور سبزوار نساج یار Mark helth of world آموزشگاه موسیقی appwebsiteseo